Auto Lak Maling

Mange biler der har et par år på bagen, lider af diverse små skader i lakken som ikke ligefrem er særligt kønt og henleder tanken på en minus vedligehold af samme. Mange bilejere lader disse små irriterende skader være, da de ikke har lyst til en omlakering af eks. hele motorhjelmen til flere tusinde kroner – og med meget forskelligt resultat.

Men sådan behøves det ikke være – nu kan du selv gøre noget ved skaden, også inden denne går hen og bliver til en rusten plet på bilen.

Der findes i dag flere producenter som fører auto maling også kaldet original autolak på spray eller som lakstift, typisk 12 ml. Fordelene ved denne form for lak maling, enten på spray eller som lakstift, er at du selv kan reparere et “lokalt” område på bilen, uden at skulle omlakere en større flade. Malingen kan med fordel efterbehandles med en 1 komponent eller 2 komponent klarlak, som igen sikrer at malingen “toner” sammen med den originale lakering. Denne kan evt. også poleres sammen med polermaskine og det rette polermiddel.

Typisk bruges lakstifter til småskader og stenslag, hvor spraymalingen benyttes til lidt større flader, eks. paneler og døre mv. Af gode producenter kan nævnes Motip i Holland, som er en af verdens største og førende indenfor kemi produkter til industri og autobranche.