Ctek

Top produkt fra Ctek til alle typer bilbatterier

Ctek mest solgte lader er Ctek MXS 5,0 laderen, som er en såkaldt smart lader på 5 amp. Ctek MXS 5.0 kan anvendes til opladning af alle typer batterier, såsom vådcelle, kalcium, AGM batteri og GEL batterier. Der hvor en Ctek lader udmærker sig, er at den tilpasser sig de krav, som de enkelte batterier har for opladning. Hvis du fx. bruger en traditionel bilbatteri lader vil du i bedste fald opleve, at den melder fejl, i værste tilfælde vil batteriet blive overophedet og evt eksplodere eller lække syre.

En batterioplader skal ikke kun bruges når du skal oplade et nyt batteri. Det er vigtigt at du sikrer en kontinuerlig ladning af dit batteri, hvis ikke det fx. bliver brugt i 3-4 uger. Det kan fx. være ved ferie eller andet, eller hvis din bil kun kører små ture om vinteren. Hvis ikke du vedligeholdelseslader dit batteri, nedsætter du levetiden betydeligt. Med en Ctek lader og en af de smarte montage stik, kan du hurtigt og sikkert sætte din Ctek lader til bilen.

Motorolje

Service på bilen er noe av det viktigste du må overholde for at bilen holder seg i verdi, samt at den er pålitelig å køre i. Flere analyser viser at salgsprisen kan variere med opptil 15 % hvis service er overholdt på bilen.
Ved en service er ikke den største utgiften motorolje. Det er derfor penger å spare ved å kjøpe motoroljen selv og ta den med til service på verkstedet.

Hvis du vil ta med egen motorolje, er det viktig at du sjekker at motoroljen er den riktige. Du kan bruke div. søkefunksjoner på nettet eller se i instruksjonsboken.
Motorolje deles opp i forskjellige klassifikasjoner, bl.a. ACEA-normen eller direkte normer som bilfabrikkene selv angir. Alle de store merkeprodusentene, som Castrol motorolje, Elf motorolje, Total motorolje, Mobil 1 motorolje og Shell motorolje overholder alle disse normene og du kan derfor trygt bruke den til service på bilen.

Det er i dag lett å kjøpe motorolje, de fleste handler motorolje på internett. Det er veldig billig og det finnes butikker som har alle typer på lager og raskt sender motoroljen til deg.

Thule Cykelholder

Skal du på camping eller har du brug for at kunne have cyklerne med på kør-selv ferie eller bare til at kunne aflevere ungerne i skolen? Løsningen er en cykelholder. Der kan være mange grunde til, at du har brug for en cykelholder, og ligeså mange grunde der er, så stort udvalg er der også af cykelholdere.

For det første afgør din bil, hvilken cykelholder du kan bruge. Om du har anhængertræk den kan sidde på eller om cykelholderen skal sidde fast på bagruden, eller slutteligt om du vil have den siddende på taget. Dernæst findes der forskellige modeller, alt efter hvor mange cykler du har brug for at kunne montere på bilen.

Thule cykelholder, er et super bud på en god cykelholder! Thule har lavet mange forskellige varianter, der alle er helt i top kvalitetsmæssigt. Der er bl.a. de to modeller, Thule Euroway G2 921 og Thule Euroway G2 923 – det er samme modeltype, men G2 921 er der plads til 2 cykler, hvor G2 923 er der plads til 3 cykler.

Thule Euroway er en god og solid cykelholder, som overholder lovgivningen og som gør det så nemt som muligt at håndtere cykler ved på og af- monteringen. Du har helt sikkert set en bil med en Thule cykelholder, de er enormt populære. De nye er med ekstra features, som gør dem endnu bedre. De har blandt andet får forbedrede cykelarme som er aftagelige. Derudover kan nogle nemt klappes sammen, så de nemmere kan opbevares i bagagerummet eller garagen når du ikke skal bruge den på bilen.

Begge modeller kan fås til fornuftige priser online.

Fuchs Motorolie

Fuchs Silkolene Motorolie – god billig olie!

Leder du også efter en god, men billig olie til din bil?
- Det gjorde jeg!

Jeg var på jagt efter en billig olie til min bil, så jeg selv kunne begynde at skifte olie i stedet for at køre på værkstedet.

Der faldt jeg så over Fuchs motorolie, som levede op til de forventninger jeg havde til en motorolie. Nemlig at den overholder VW longlife III normen og kan bruges som erstatning for de ekstremt dyre longlife olier som ellers er på markedet.

Fuchs motorolie er produceret af det tyske firma Fuchs oil, som producerer kvalitets olie til billige priser. De leverer bl.a. olie til adskillige bilfabrikker, deriblandt BMW og Mercedes.

De laver forskellige motorolier til forskellige behov og kørertøjer. Du kan både få fuchs motorolie til din bil, traktor og motorcykel.

- Til motorcyklen er der fx. Fuchs Silkolene Motorolie, hvilket er den motorolie som mange top racerhold bruger bl.a. pga. den forbedrer ydeevnen og er af meget høj kvalitet.

- Til bilen findes der mange forskellige slags olier. Den jeg har valgt at bruge er Fuchs Titan motorolie, som passer perfekt til min bil.

Du kan ved hjælp af Fuchs smøretabel finde ud af, hvilken Fuchs Motorolie som passer til netop din bil.

Plasti Dip – det nye indenfor autofolie pålægning…..

I de seneste 5 år har vi vænnet os mere og mere til biler som er pakket ind i diverse flotte folier. Først kom Taxa indpakningen, så fulgte varevognene og slutteligt er det blevet moderne at pakke private biler ind i folie.

Men men men…. det nyeste hit er flydende folie, som mere eller mindre direkte kan “lakeres” på bilen og dermed give den et helt ny look. Folien, som hedder Plasti Dip, er udviklet i USA, hvor den allerede nu har vækket manges interesse og flittigt bruges til “lakering” af biler. Fordelen ved at benytte flydende folie frem for alm. autofolie, er at det er langt nemmere at arbejde med for IKKE øvede og resultatet derfor tit bliver flottere. Ligeledes kan folien forholdsvis nemt fjernes igen fra glatte flader, hvorimod den binder meget på ruflede flader.

Indtil nu benyttes Plasti Dip dog hovedsageligt til fælge og småemner som nemt kan lakeres og hvor det ikke kræver den helt store ekspertviden for at opnå super resultater. Plasti Dip benyttes ofte til at give værktøj en gummibelægning/håndtag eller som flydende ledningsisolering mv. Brugen heraf er mange og produktet fås også mange farvevarianter og mange forskellige emballager, lige fra 300 ml. bøtter, til 400 ml. spray, samt 20 lliters spande.

Yep yep – Kevin gjorde det sgu……men holder han…

Ja tak – Kevin er på plads i en formel 1 racer allerede i næste sæson … puha det er vildt – så har man hele 2 at heppe nu – spændende !! Alonso i den fine røde racer og så Kevin i den lidt sløvere McLaren.

Når nu man i mange år har fulgt formel 1 og også set hvordan en hvis tysker har overtaget den omvandrende trone efter Schumacher´s afgang, må jeg indrømme at formel 1 igen har vundet mit hjerte. Jeg glæder mig som et lille barn til at have en dansker i feltet som jeg kan heppe på, denne gang måske ikke for sejren, men i det mindste fordi det er skide spændende at han er med :-) Tendensen har jo desværre været at man de seneste år godt har været klar over på at Red Bull og Vettel var for suveræne og derfor måske ikke har gidet give formel 1 den samme opmærksomhed som det fortjener. Men men men, nu er vi tilbage hvor det hele igen bliver sjovt at kigge på. Er han en værdig udfordrer, er McLaren hurtige og stabile nok til næste sæson….. Ja fedt bliver det til årets første løb – mange vil nok gå og vente spændt herpå – mig inkl. ;-)

Vil ønske Kevin tillykke herfra og så krydse fingre for at han bryder arven mht. hans fars entré i formel 1 og dennes alt for hurtige exit. Se evt. https://www.haasf1team.com/kevin-magnussen-driver-detail

Castrol Edge

Castrol har i mange år været et af de førende mærker indenfor motorolie og andre smøremidler til autobranchen, samt privat. Top motorolie, ja det er lig med Castrol Edge FST som er sidste skud på stammen. Castrol Edge er nok noget at det mest kendte og anerkendte indenfor olie. Nu med FST teknologien er denne olie kun blevet bedre. FST (Fluid Strengh Technology) er en formel, som navnet antyder, der er med til at “binde” olien sammen – især under mere ekstreme vilkår. Det vil sige at når motoren presses eller skal yde lidt ekstra, så er FST med til at olien ikke går fra hinanden og slipper, og derved stadigt virker som et smøremiddel, men ligeså vigtigt et “mellemlag” mellem de forskellige metaldele som eks. tandhjul mv. Så i og med at denne olie har sværere ved at “skille”, så kan du regne med langt mindre slid på motoren, samt en lettere og jævnere motorgang.

Så har du været vant til at køre med Castrol, så kan du roligt fortsætte med at benytte Castrol Edge FST – olien er samme gode grundformel, nu bare med en markant forbedret evne til at smøre og mindske slid ved højere ydelse og varme. Edge FST er blandt andet en super god longlife olie som der benyttes på værksteder af bla. VW, Audi og Skoda. Catrol Egde FST bliver i daglig tale også kaldt Castrol FST.

Bilbatterier fra Varta…

Vil du sikkert igennem vinteren, så er det en god idé at tjekke dit bil batteri inden frosten kommer. Desværre har frosten den egenskab på batterier, at den sænker batteriets kapacitet og dermed har risiko for at “klappe” sammen under belastning, altså ved koldstart. Effekten er et dødt batteri og ikke mindst en bil som ikke vil starte når du skal bruge den.

En god måde at sikre sig mod dette, er at måle spændingen mellem batteriets poler. Denne skal være et godt stykke over batteriets opgivede effekt på de 12 volt og i fuld opladet stand ligge på ca. 12,5 – 12.8 Volt. Alt herunder indikerer at cellerne i batteriet kan være døde og ikke længere modtager ladestrømmen korrekt. Når du så skal bruge dit batteri til start af bilen, så kommer det under maks-belastning og kan ikke trække starteren rundt. Lykkedes det dog at starte bilen, kan dette være en stakket frist, for hvis ikke batteriet modtager ladestrømmen korrekt, så vil det sjældent komme i “fuld opladet” stand ved kørsel og ved næste start give op… Bilbatterier har en hvis levetid og denne forlænges desværre ikke af dybdeafladning om vinteren…

Så for at komme sikkert og helskindet gennem vinteren, er det en god idé at skifte bilbatteri inden det virkeligt skal i brug. Anbefalelsesværdigt er det at tage et batteri af god kvalitet… og her må vi sige at Varta står for noget af det ypperste, både indenfor innovativ teknologi, kapacitet og holdbarhed.

Vinterklar med nye automåtter

Vi går vinteren i møde med hastige skridt og som det har været de seneste 4 år, så er det årstiden med sne, slud og sjap i lange baner. Måtterne i bilen bliver hurtigt til en svamp eller bunddræn for alt det vi slæber med ind i bilen, dag efter dag.

Heldigvis er der råd for dette med gummimåtter i originale mål til bilen. Automåtterne i gummi har den egenskab at de ikke suger, men skaber en vandtæt barriere mellem fugt og bund i bilen, samt kan vaskes direkte med vand og sæbe når de er snavsede. Bundmåtter i gummi er ligeså skridsikre, så selvom de er våde, så er de med til at du ikke glider ved ind- og udstigning i bilen.

Er du mere til de traditionelle automåtter, så er det ej heller den store udskrivning for det. På nettet kan disse fås i specialbutikker hvor de ofte er skræddersyet til de enkelte bilmærker og modeller. Og priserne er så det rent faktisk godt kan forsvares at skifte disse én gang årligt.

Kevin Magnussen i Formel 1 – hvem hepper vi på ….

Tjahh kan godt være jeg snart skal se mig om efter en ny sølgrå kasket hvis jeg skal til at heppe på Kevin Magnussen i en McLaren. Man må man jo sige at Kevin har gjort det rigtigt flot i den nu vundne serie og formegentligt er på vej til at træde i sin faders spor og sætte sig i en Formel 1 racer i nærmeste fremtid.

Ikke at det ikke passer mig godt, men som inkarneret Alonso/Ferrari fan, så gør det sgu lidt ondt at skulle heppe på en McLaren….. kan nu bedst lide de dejlige røde farver på en Ferrari ;-)

Men når alt kommer til alt, så tror jeg nationalfølelsen vinder og jeg iklæder mig en kasket mv. som passer til det team hvor Kevin nu engang lander….. Så må jeg jo diskret tage mine Ferrari solbriller på når jeg igen sidder i min bil, langt væk fra div. Formel 1 baner…

Hvem ved …. måske han en dag ender hos det HELT RIGTIGE TEAM :-) ……
- var trods alt der hvor den største af dem alle fik sine sejre !!