Motorolje

Service på bilen er noe av det viktigste du må overholde for at bilen holder seg i verdi, samt at den er pålitelig å køre i. Flere analyser viser at salgsprisen kan variere med opptil 15 % hvis service er overholdt på bilen.
Ved en service er ikke den største utgiften motorolje. Det er derfor penger å spare ved å kjøpe motoroljen selv og ta den med til service på verkstedet.

Hvis du vil ta med egen motorolje, er det viktig at du sjekker at motoroljen er den riktige. Du kan bruke div. søkefunksjoner på nettet eller se i instruksjonsboken.
Motorolje deles opp i forskjellige klassifikasjoner, bl.a. ACEA-normen eller direkte normer som bilfabrikkene selv angir. Alle de store merkeprodusentene, som Castrol motorolje, Elf motorolje, Total motorolje, Mobil 1 motorolje og Shell motorolje overholder alle disse normene og du kan derfor trygt bruke den til service på bilen.

Det er i dag lett å kjøpe motorolje, de fleste handler motorolje på internett. Det er veldig billig og det finnes butikker som har alle typer på lager og raskt sender motoroljen til deg.