Bilbatterier fra Varta…

Vil du sikkert igennem vinteren, så er det en god idé at tjekke dit bil batteri inden frosten kommer. Desværre har frosten den egenskab på batterier, at den sænker batteriets kapacitet og dermed har risiko for at “klappe” sammen under belastning, altså ved koldstart. Effekten er et dødt batteri og ikke mindst en bil som ikke vil starte når du skal bruge den.

En god måde at sikre sig mod dette, er at måle spændingen mellem batteriets poler. Denne skal være et godt stykke over batteriets opgivede effekt på de 12 volt og i fuld opladet stand ligge på ca. 12,5 – 12.8 Volt. Alt herunder indikerer at cellerne i batteriet kan være døde og ikke længere modtager ladestrømmen korrekt. Når du så skal bruge dit batteri til start af bilen, så kommer det under maks-belastning og kan ikke trække starteren rundt. Lykkedes det dog at starte bilen, kan dette være en stakket frist, for hvis ikke batteriet modtager ladestrømmen korrekt, så vil det sjældent komme i “fuld opladet” stand ved kørsel og ved næste start give op… Bilbatterier har en hvis levetid og denne forlænges desværre ikke af dybdeafladning om vinteren…

Så for at komme sikkert og helskindet gennem vinteren, er det en god idé at skifte bilbatteri inden det virkeligt skal i brug. Anbefalelsesværdigt er det at tage et batteri af god kvalitet… og her må vi sige at Varta står for noget af det ypperste, både indenfor innovativ teknologi, kapacitet og holdbarhed.