Yep yep – Kevin gjorde det sgu……men holder han…

Ja tak – Kevin er på plads i en formel 1 racer allerede i næste sæson … puha det er vildt – så har man hele 2 at heppe nu – spændende !! Alonso i den fine røde racer og så Kevin i den lidt sløvere McLaren.

Når nu man i mange år har fulgt formel 1 og også set hvordan en hvis tysker har overtaget den omvandrende trone efter Schumacher´s afgang, må jeg indrømme at formel 1 igen har vundet mit hjerte. Jeg glæder mig som et lille barn til at have en dansker i feltet som jeg kan heppe på, denne gang måske ikke for sejren, men i det mindste fordi det er skide spændende at han er med :-) Tendensen har jo desværre været at man de seneste år godt har været klar over på at Red Bull og Vettel var for suveræne og derfor måske ikke har gidet give formel 1 den samme opmærksomhed som det fortjener. Men men men, nu er vi tilbage hvor det hele igen bliver sjovt at kigge på. Er han en værdig udfordrer, er McLaren hurtige og stabile nok til næste sæson….. Ja fedt bliver det til årets første løb – mange vil nok gå og vente spændt herpå – mig inkl. ;-)

Vil ønske Kevin tillykke herfra og så krydse fingre for at han bryder arven mht. hans fars entré i formel 1 og dennes alt for hurtige exit. Se evt. https://www.haasf1team.com/kevin-magnussen-driver-detail

Castrol Edge

Castrol har i mange år været et af de førende mærker indenfor motorolie og andre smøremidler til autobranchen, samt privat. Top motorolie, ja det er lig med Castrol Edge FST som er sidste skud på stammen. Castrol Edge er nok noget at det mest kendte og anerkendte indenfor olie. Nu med FST teknologien er denne olie kun blevet bedre. FST (Fluid Strengh Technology) er en formel, som navnet antyder, der er med til at “binde” olien sammen – især under mere ekstreme vilkår. Det vil sige at når motoren presses eller skal yde lidt ekstra, så er FST med til at olien ikke går fra hinanden og slipper, og derved stadigt virker som et smøremiddel, men ligeså vigtigt et “mellemlag” mellem de forskellige metaldele som eks. tandhjul mv. Så i og med at denne olie har sværere ved at “skille”, så kan du regne med langt mindre slid på motoren, samt en lettere og jævnere motorgang.

Så har du været vant til at køre med Castrol, så kan du roligt fortsætte med at benytte Castrol Edge FST – olien er samme gode grundformel, nu bare med en markant forbedret evne til at smøre og mindske slid ved højere ydelse og varme. Edge FST er blandt andet en super god longlife olie som der benyttes på værksteder af bla. VW, Audi og Skoda. Catrol Egde FST bliver i daglig tale også kaldt Castrol FST.

Bilbatterier fra Varta…

Vil du sikkert igennem vinteren, så er det en god idé at tjekke dit bil batteri inden frosten kommer. Desværre har frosten den egenskab på batterier, at den sænker batteriets kapacitet og dermed har risiko for at “klappe” sammen under belastning, altså ved koldstart. Effekten er et dødt batteri og ikke mindst en bil som ikke vil starte når du skal bruge den.

En god måde at sikre sig mod dette, er at måle spændingen mellem batteriets poler. Denne skal være et godt stykke over batteriets opgivede effekt på de 12 volt og i fuld opladet stand ligge på ca. 12,5 – 12.8 Volt. Alt herunder indikerer at cellerne i batteriet kan være døde og ikke længere modtager ladestrømmen korrekt. Når du så skal bruge dit batteri til start af bilen, så kommer det under maks-belastning og kan ikke trække starteren rundt. Lykkedes det dog at starte bilen, kan dette være en stakket frist, for hvis ikke batteriet modtager ladestrømmen korrekt, så vil det sjældent komme i “fuld opladet” stand ved kørsel og ved næste start give op… Bilbatterier har en hvis levetid og denne forlænges desværre ikke af dybdeafladning om vinteren…

Så for at komme sikkert og helskindet gennem vinteren, er det en god idé at skifte bilbatteri inden det virkeligt skal i brug. Anbefalelsesværdigt er det at tage et batteri af god kvalitet… og her må vi sige at Varta står for noget af det ypperste, både indenfor innovativ teknologi, kapacitet og holdbarhed.